Le Pen vol que es tanquin fronteres (Reuters)
Le Pen vol que es tanquin fronteres (Reuters)
París

Le Pen demana reinstaurar les fronteres i expulsar els estrangers investigats

Aquesta és la solució que planteja la candidata ultradretana a les eleccions presidencials de diumenge, després de l'atemptat de la nit passada a París, reivindicat per Estat Islàmic

RedaccióActualitzat

L'atemptat de la nit passada als Camps Elisis, reivindicat per Estat Islàmic, ha fet que alguns candidats hagin anul·lat els seus últims actes de campanya. De fet, però, alguns dels candidats s'han volgut pronunciar aquest matí sobre el nou atac terrorista a París. És el cas de Marine Le Pen, que ha fet una declaració que semblava institucional, conscient que l'atemptat pot condicionar el resultat de la primera volta de les eleccions presidencials de diumenge.

La líder de l'ultradretà Front Nacional ha demanat, amb la vehemència que la caracteritza, la reinstauració de les fronteres i l'expulsió del país dels estrangers que figuren a les llistes de sospitosos dels serveis d'intel·ligència:

"Una guerra s'ha de guanyar amb la constància i la coherència. I queda clar que hem de lluitar contra l'islamisme."

I ha afegit:

"Es tracta d'agafar una direcció completament oposada a la que han pres els governs de dretes i d'esquerres que hi ha hagut els darrers anys al nostre país. El president de la República ha de posar en marxa ràpidament, sense feblesa, un pla de lluita contra el terrorisme islamista i la laxitud penal perquè la República pugui viure i perquè pugui viure França."

 

 

Macron proposa una unitat especial antijihadista

Un altre candidat que també ha interromput els seus actes d'avui, el centrista Emmanuel Macron, ha demanat més cooperació antiterrorista a l'àmbit europeu, i en clau interna ha fet aquesta proposta:

"Si surto escollit, un dels compromisos és el de crear una unitat de suport contra Daesh que, set dies a la setmana, 24 hores al dia, juntament amb el president de la República, s'encarregarà de la gestió dels serveis secrets."

Macron ha subratllat que cal "no cedir al pànic i a la temptació d'instrumentalitzar l'atemptat".

 

 

Fillon: "Nosaltres o ells"

El candidat de la dreta, François Fillon, superat als sondejos per Macron i Le Pen, ha dit que la lluita contra el "totalitarisme islamista" ha de ser la prioritat de França per al pròxim president.

"Serà necessària una determinació indestructible i un cap fred. L'islamisme radical està desafiant els nostres valors i la fortalesa del nostre caràcter (...) Estem en guerra, no hi ha una altra alternativa, som nosaltres o ells."

Fillon diu que el seu objectiu, si el trien president, serà "destruir Estat Islàmic".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut