L'editorial de Le Monde veu risc que l'enfrontament derivi en violència
L'editorial de Le Monde veu risc que l'enfrontament derivi en violència
Le Monde

"Le Monde" acusa els independentistes de preferir "el pitjor" abans que eleccions

El diari francès acusa també TV3 de bombardejar amb "propaganda independentista, simplista i mentidera"

RedaccióActualitzat

El diari "Le Monde" titula el seu editorial d'aquest dilluns "Els separatistes catalans i la política del pitjor".

Acusa Carles Puigdemont d'haver-se situat fora de la llei i d'optar per un enfrontament que pot derivar en violència.

Diu que el president sap que el 155 cohesionarà els independentistes, i que molts desitgen que s'arribi a una situació insostenible.

Prefereixen el pitjor, -diu el diari-, abans que unes eleccions autonòmiques que mostrarien com es reparteixen les forces entre la població.

"Le Monde" també acusa TV3 de bombardejar amb propaganda independentista simplista i mentidera, i voler fer creure que Catalunya és víctima d'un retorn a la dictadura franquista.

"Carles Puigdemont s'ha situat fora de la llei. I ha pres el risc d'un enfrontament amb Madrid que pot derivar en violència."

"Sap que l'administració directa des de Madrid cohesionarà els independentistes. Aposta perquè hi hagi abusos i la situació empitjori. Molts independentistes desitgen que la situació esdevingui insostenible."

"Els independentistes (...) no s'atreveixen a convocar unes eleccions regionals, que mostrarien com es reparteix la població catalana. Prefereixen el pitjor."

"TV3 bombardeja una propaganda independentista simplista i mentidera (...) que vol fer creure, grotescament, que Catalunya és víctima d'una tornada a la dictadura franquista."

El grup Prisa té el 15% de les accions de "Le Monde".
ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
Anar al contingut