Eurolliga

L'AXA Barça guanya el Bamberg i acaba com a tercer la primera fase de l'Eurolliga (65-69)

L'AXA Barça ha derrotat a domicili al Brose Baskets (65-69) en la catorzena i última jornada de la primera fase de l'Eurolliga. A més, els blaugranes han trencat una ratxa de tres derrotes consecutives, fet que només els ha permès acabar com a tercers de grup abans del Top-16. Novament, els catalans han mostrat un joc ple d'alts i baixos i els alemanys, un equip molt limitat, han arribat a tenir opcions de vèncer. En l'últim quart ha despertat Lakovic, que, amb 15 punts, ha estat clau en el triomf blaugrana. El base eslovè ha tingut el suport d'un gran Jordi Trias, que ha capturat 20 rebots i ha acabat amb una valoració de 36.

El conjunt barcelonista tancava la primera fase de l'Eurolliga a Bamberg, una petita ciutat d'Alemanya, a 200 quilòmetres de Munic. El seu rival, el Brose Baskets, el pitjor equip del grup C, només havia guanyat dos partits, i n'havia perdut 11. L'últim, contra el Partizan, de manera escandalosa, no només perquè va caure per 48 punts, sinó, sobretot, perquè només va ser capaç d'anotar-ne 37. Per la seva part, l'equip d'Ivanovic arribava al duel després d'encadenar tres derrotes consecutives i amb l'única aspiració de ser ara tercer per darrere del Panathinaikos i el Reial Madrid.

Tot i que el Bamberg és el conjunt més fluix en anotació, en els primers compassos ha sorprès per la seva facilitat anotadora, ja que s'ha col·locat amb un 5 a 0. L'AXA Barça ha començat fred i amb molta precipitació en la selecció de llançament, sobretot des de més enllà de la línia dels 6,25. Precisament, dos triples de Basile i d'un Ilyasova, amb cada vegada més confiança, han donat el primer avantatge als catalans (11-15). Era clar que els blaugranes anaven de menys a més, però com sempre han tingut un petit sotrac, en aquest cas en l'inici del segon quart.

Els alemanys, gràcies a un parcial de 7 a 0, han aprofitat que el Barça estava adormit per empatar el partit (21-21), fet que ha obligat Dusko Ivanovic a demanar temps mort. Una cistella de Roger Grimau, el gran revulsiu, ha trencat la dinàmica negativa i ha suposat el primer bàsquet en més de cinc minuts per als barcelonistes. A més, el jove Moncasi i Ilyasova han tornat a eixamplar les diferències (23-28) en un enfrontament molt travat i sense espectacle que ha arribat al descans amb un marcador favorable al Barça (31-34).

En el tercer quart, l'equip blaugrana ha sortit molt perdut a la pista i el Bamberg ha imposat el seu ritme fins a agafar de nou les regnes del matx. Quatre triples, dos dels quals d'un Suput molt encertat, han estat clau perquè els germànics arribessin a l'últim quart amb opcions de victòria. Els catalans han tret l'orgull en la recta final i, tant Lakovic en atac com Trias en l'apartat rebotador, han agafat la responsabilitat per guiar al seu equip cap al triomf en un matx sense història i amb un joc per oblidar.

Tot i guanyar, la derrota contra els grecs, contra el Madrid i, la setmana passada, contra la Lottomatica han llançat per terra les aspiracions de l'AXA Barça per entrar al Top 16 per la porta gran.

Victòries de Madrid i Unicaja

El Reial Madrid ha derrotat el Panathinaikos, vigent campió d'Europa, per 95 a 87, gràcies a una actuació estel·lar de Louis Bullock, autor de 22 punts. Els madridistes obtenen el pas al Top-16 com a segons de grup, per darrere de l'equip grec. Per la seva banda, l'Unicaja de Màlaga s'ha imposat a l'Efes Pilsen turc (87-77) i també continua viu a Europa.