Bàsquet

L'Axa Barça es desfà del Iurbentia 83-92 i es planta a les semifinals dels "play-off"

L'Axa Barça ha deixat a la cuneta la seva particular bèstia negra d'aquesta temporada i amb un triomf a La Casilla per 83-92 s'ha classificat per a les semifinals dels "play-off" de l'ACB. L'equip de Xavi Pascual, que ha fet un partit més efectiu que brillant, ha sabut aprofitar la inspiració d'Acker i Grimau en els moments difícils per arribar a l'últim quart amb un avantatge de deu punts. En l'últim període, el Barça ha sabut conservar la calma enfront la precipitació dels bascos i ha acabat segellant el 2-0 que li dóna l'accés a la següent eliminatòria.

Actualitzat
Finalment, l'Axa Barça ha pogut guanyar a La Casilla i ho ha fet aconseguint-hi el triomf que certifica la classificació per a les semifinals dels "play-off". El conjunt blaugrana s'ha desfet de la constant pressió de la pista bilbaïna i no s'ha deixat tenallar per l'hostilitat de l'equip de Txus Vidorreta. I és que els homes de Xavi Pascual han desplegat un bàsquet molt seriós. Un cop més, el joc dels balugrana ha mostrat llacunes i deficiències importants però l'aportació puntual de Grimau -sobretot al final del tercer període- i d'un Acker sensacional (31 punts, cinc triples) han decantat l'enfrontament a favor dels culers.

Després d'un inici superb (2-12), el Barça ha entrat en una fase de desconcert que ha evitat que els blaugrana poguessin sentenciar l'enfrontament ja en la primera part. Les inèrcies han canviat i els bascos han entrat de nou en el partit (16-18 al final del primer quart) fins al punt de liderar el marcador. Però el plena ofensiva dels locals, ha començat a aparèixer Acker. Els seus triples i la seva lucidesa en el joc ofensiu ha permès els culers no abandonar-se al domini dels bascos i arribar al descans amb avantatge 34-40. 

En el tercer quart la tònica ha estat la mateixa. El Iurbentia ha continuat amb el seu bàsquet de fe i quan el marcador tornava a ajustar-se (46-50) ha aparegut un nou salvador blaugrana. Grimau, amb vuit punts consecutius, ha donat tranquil·litat al Barça i ha evitat la confirmació de la reacció dels bilbaïns. En el darrer període, el Barça ha mantingut la calma i la sang freda, i ha aprofitat la precipitació i les urgències dels locals per lligar el resultat i assegurar-se la classificació per a les semifinals. Ara, als blaugrana els espera o l'Akasvayu o el DKV.    
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut