Madrid

L'AVT es querellarà contra la fiscalia per haver retirat l'acusació contra Otegi

L'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) estudia emprendre accions judicials contra el fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, i els fiscals de l'Audiència Nacional Javier Zaragoza i Fernando Burgos, per haver retirat l'acusació per enaltiment del terrorisme al líder de Batasuna, Arnaldo Otegi. L'AVT considera la decisió un "esperpent judicial" fruit de la rendició del govern espanyol davant ETA.

Actualitzat
L'Associació de Víctimes del Terrorisme considera que la decisió de retirar l'acusació a Arnaldo Otegi "és una prova més" que el ministeri públic està "absolutament involucrat en el procés de rendició davant d'ETA comandat pel president del govern". "Aquesta nova cessió, sumada a les anteriors, com la presa recentment per José Luis Rodríguez Zapatero de facilitar l'excarceració del sanguinari terrorista De Juana Chaos, posa en perill el nostre Estat de dret i suposa un nou acte de menyspreu i humiliació a les víctimes i a la societat espanyola", afegeix l'associació.

Per tot això, l'AVT anuncia, a través d'un comunicat, que els seus serveis jurídics estan estudiant emprendre accions legals, ja que consideren que estem davant un "possible delicte d'omissió de persecució del delicte". L'associació qualifica la decisió d'"esperpent judicial".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut