Madrid

L'AVT es manifestarà el 12 de maig contra la presó atenuada de De Juana

L'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) tornarà a sortir al carrer en protesta per la concessió de presó atenuada al pres d'ETA Iñaki de Juana Chaos. L'entitat ha convocat una manifestació per al 12 de maig contra la situació processal de De Juana, després que han aparegut imatges d'ell passejant -per indicació mèdica i custodiat per l'Ertzaintza- pel voltant de l'hospital de Sant Sebastià on està ingressat. L'AVT assegura que la marxa convocada vol ser un acte de "rebel·lió cívica" a aquestes fotografies.

Actualitzat

L’AVT considera que la salut de De Juana és “envejable” i que veure’l passejant és el “reflex clar de la rendició” del govern espanyol davant d’ETA. L’objectiu de la manifestació serà “que l’assassí De Juana Chaos torni a la presó immediatament per complir la condemna de tres anys que li va imposar el Tribunal Suprem”, segons ha explicat l’AVT.

Les últimes imatges del pres d’ETA les ha difós Antena 3. Se’l pot veure passejant al recinte hospitalari, amb dos policies de paisà uns metres per darrere d’ell.

El “cas De Juana” ja va motivar una manifestació el 10 de març. Aleshores, el convocant va ser el PP, i el lema, “Espanya per la llibertat. No més cessions a ETA”.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut