Madrid

L'AVT convoca concentracions a Brussel·les, Estrasburg i Madrid contra "la política de rendició" del govern

L'Associació de Víctimes contra el Terrorisme (AVT) té previstes per la setmana que ve tres concentracions a Brussel·les, Estrasburg i Madrid en protesta pel debat que el Parlament Europeu mantindrà dimecres sobre el diàleg entre el govern i ETA. A la de Brussel·les, l'associació enviarà dilluns una petita delegació. Per l'endemà, han convocat una manifestació a l'oficina de Madrid del Parlament Europeu, on lliuraran una carta al director en què descriuen el procés com una "política de rendició" de Zapatero. Finalment, el dia del debat una altra comitiva protestarà a la seu d'Estrasburg.

Actualitzat
Convocada per la Plataforma España y Libertad, una representació de l'AVT formada per quatre o cinc persones, participarà dilluns en una concentració davant la seu parlamentària de Brussel·les. L'associació que lidera Francisco José Alcaraz vol deixar palès l'"absolut rebuig" que el que designen com a "mal anomenat" procés de pau es debati a la UE, de forma que es doni veu internacional a "ETA-Batasuna", i malgrat que la banda està inclosa "en la llista de grups terroristes".

Pancartes amb lemes com "Rendició en el meu nom, no", "Són assassins, no negociadors", "ETA no és l'IRA" o "Europa no et rendeixis" seran presents tant a Brussel·les com dimarts que ve a la concentració de Madrid, on esperen aplegar centenars de persones i on denunciaran "la política de rendició" del govern. El mateix dia que se celebrarà el debat a Estrasburg, l'AVT enviarà un grup representatiu a la sessió plenària, en què el PSOE, han denunciat, "pretén revestir de l'autoritat europea el seu procés de claudicació davant d'ETA".
Anar al contingut