Madrid

Lavrov acusa Occident de no reaccionar contra el "mal exemple" d'Ucraïna

El govern rus critica Occident perquè diu que no ha reaccionat davant les actituds d'Ucraïna contra el poder legítim. El cap de la diplomàcia russa, Serguei Lavrov, ho considera un "mal exemple" que pot ser "contagiós". Després de reunir-se a Madrid amb el seu homòleg espanyol, José Manuel García-Margallo, Lavrov ha dit que Rússia no pot ordenar el replegament a les bases de les forces d'autodefensa desplegades a Crimea perquè assegura que no són soldats russos.

RedaccióActualitzat

Rússia no pot ordenar el replegament a les bases de les forces d'autodefensa desplegades als punts neuràlgics de Crimea perquè no són soldats russos. Ho ha dit el ministre d'Afers Estrangers de Rússia, Serguei Lavrov, després de reunir-se amb el seu homòleg espanyol, José Manuel García-Margallo, aquest matí a Madrid. Lavrov també s'ha queixat que Occident no hagi reaccionat davant el "mal exemple" d'Ucraïna.

El ministre rus ha assegurat que no li correspon al seu país sinó a les autoritats de Kíev i de Crimea decidir si conviden observadors internacionals per supervisar la situació sobre el terreny. Lavrov s'ha reunit aquest dimecres amb el secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, a París per analitzar la situació a Ucraïna. No s'ha tancat cap acord, però han coincidit en què cal buscar una solució dialogada.

Durant la compareixença informativa, el cap de la diplomàcia russa ha lamentat que la comunitat internacional no hagi reaccionat a temps davant les actituds a Ucraïna contra el poder legítim. Segons Lavrov, aquesta posició representa "un mal exemple molt contagiós davant del qual cal ser "molt conseqüent".

Margallo demana a Lavrov respecte a la legalitat

Des del govern espanyol, José Manuel García-Margallo ha reclamat davant del seu homòleg rus respecte a la legalitat nacional i internacional a Ucraïna, incloent-hi la inviolabilitat de les fronteres, la integritat territorial del país i la sobirania nacional "sense ingerències externes". A més, Margallo ha demanat que se substitueixi "la lògica de la confrontació per la de la cooperació".

El ministre ha subratllat que la Unió Duanera que promou Moscou no ha de ser excloent de l'Acord d'Associació que la UE va proposar a Ucraïna, sinó que caldria avançar cap a una zona de lliure comerç "des de Lisboa a Vladivostok".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut