Foto de les caixes negres de l'avió accidentat que ha mostrat un canal rus
Foto de les caixes negres de l'avió accidentat que ha mostrat un canal rus
Londres

L'avió rus caigut a Egipte va explotar a causa d'una bomba, segons els serveis d'intel·ligència occidentals

Anul·lades les sortides i arribades d'avions britànics i irlandesos a Sharm al-Sheikh, l'aeroport egipci del qual va sortir l'avió rus

RedaccióActualitzat

L'avió rus que va caure aquest dissabte 1 de novembre a Egipte hauria explotat en ple vol, possiblement a causa d'una bomba. Ho ha afirmat un portaveu del govern britànic, que ha anunciat l'anul·lació de totes les sortides de vols britànics des de l'aeroport de la localitat turística egípcia Sharm al-Sheikh. L'anul·lació és només preventiva, i el portaveu britànic ha afegit que no es pot afirmar res encara:

"Mentre la investigació està en marxa no podem dir categòricament per què es va estavellar l'avió rus, però a mesura que ha anat sortint més informació ens hem anat preocupant per la possibilitat que l'avió caigués per un artefacte explosiu."

L'avió rus va caure poc després d'aixecar-se d'aquest aeroport egipci en direcció a Sant Petersburg, i van morir-hi tots els 224 ocupants.

Hores més tard de les informacions del govern britànic, els serveis d'informació europeus i nord-americans s'han sumat a aquesta hipòtesi i també apunten que una bomba hauria estat la causa del sinistre.

Sense vols britànics a Sharm al-Sheikh

Sharm al-Sheikh, al sud de la península del Sinaí, és una destinació molt freqüentada pels turistes britànics. El govern de David Cameron hi ha enviat un equip d'especialistes que verificaran si l'aeroport i els avions són segurs. Aquesta alerta gairebé ha coincidit amb la visita oficial que aquest dijous farà el president egipci Abdel Fattah al-Sissi a la Gran Bretanya.

Després de l'anunci britànic, l'Autoritat d'Aviació d'Irlanda (IAA) també ha decidit ordenar a les companyies d'aquest país que suspenguin els vols que vagin o tornin de l'aeroport de Sharm al-Sheikh i els ha prohibit sobrevolar l'espai aeri del Sinaí. Irlanda també ha enviat un equip d'experts a Egipte per investigar el sinistre de l'avió rus, perquè aquest aparell estava registrat en aquest país.

Anar al contingut