L'avió més ràpid del món, el Falcon HTV-2, s'ha enfonsat a l'oceà Pacífic
L'avió més ràpid del món, el Falcon HTV-2, s'ha enfonsat a l'oceà Pacífic
Vanderberg

L'avió més ràpid del món perd el control i s'enfonsa al Pacífic

El Pentàgon ha perdut l'avió més ràpid del món. L'aeronau Falcon HTV-2 es va enlairar aquest dijous en una missió de proves per recollir dades i analitzar les seves prestacions. Quan havia volat només durant nou minuts, es va estavellar i es va enfonsar al Pacífic, per causes que encara no se saben.

Actualitzat
El Falcon HTV-2, l'avió més ràpid que s'ha construït mai, s'ha perdut al mig de l'oceà Pacífic. L'avió, que pot volar a una velocitat fins a 20 vegades més ràpida que el so gràcies al fet que va impulsat per un coet, va sortir de la base aèria de Vanderberg, a Califòrnia, i al cap de pocs minuts va perdre el senyal i va caure a l'oceà sense control.

El Pentàgon ha informat dels fets a través del Twitter, des d'on ha explicat que esperen poder trobar ben aviat una solució per localitzar l'aeronau.

Precisament, el mes d'abril passat l'aeronau va sortir en una altra missió de proves que va haver de ser avortada després de detectar una errada tècnica poc després del llançament.

Després d'aquest intent, els enginyers van modificar-ne el disseny i els patrons de vol, però un cop més hi ha hagut un error que segons el Pentàgon és fruit de "la manca de control desitjat durant la fase aerodinàmica del vol".
Anar al contingut