Jerusalem

L'aviació israeliana bombardeja Gaza i complica un possible nou procés de pau reclamat per l'ONU

Nou bombardeig a Gaza i noves complicacions per aconseguir un nou procés de pau a la zona. L'aviació israeliana ha bombardejat l'aeroport de Gaza, que està en desús des de fa temps, i ha causat almenys onze ferits, dos d'ells en estat greu. Segons el govern d'Israel, en aquestes instal·lacions s'amaguen presumptes terroristes palestins, i per això considera que la missió ha complert els seus objectius. Aquest bombardeig arriba després que un coet llançat des de territori palestí matés un home d'origen tailandès que treballava en una granja israeliana. En els últims dies, a més, Israel ha anunciat la seva voluntat d'edificar 1.600 vivendes noves a Jerusalem Est, un anunci que ha provocat crítiques entre la comunitat internacional, que reclama tornar a establir la pau a la Franja de Gaza. Precisament per mirar d'impulsar les negociacions per un nou procés de pau, el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, visita aquest cap de setmana Israel i Cisjordània.

Actualitzat
Amb aquest nou bombardeig a la Franja de Gaza, Israel respon al llançament des de territori palestí d'un coet Qassam que va acabar amb la vida d'un home tailandès mentre treballava en una granja israeliana. Aquesta acció ha deixat la primera víctima mortal a Israel per un míssil palestí després de catorze mesos.

D'altra banda, en els últims dies el govern israelià ha anunciat la seva voluntat de construir més assentaments a Jerusalem Est, un anunci que ha estat condemnat amb duresa per la comunitat internacional, especialment pels Estats Units, que han qualificat d'"insult" aquesta decisió. Tant l'ONU com l'administració Obama volen aconseguir la pau a la zona i consideren que aquests nous enfrontaments complicaran les negociacions.

A més, el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, i l'enviat especial de Washington, George Mitchell, visiten aquest cap de setmana Israel i Cisjordània amb la intenció d'acostar posicions amb el govern israelià i impulsar el nou procés de pau.
Anar al contingut