Dones soldat de l'exèrcit de Mali esperant l'arribada del president francès, François Hollande
Dones soldat de l'exèrcit de Mali (Foto: Reuters)
Bamako / París

L'aviació francesa bombardeja bases islamistes al nord-est de Mali

L'exèrcit de França ataca les muntanyes, més enllà de la ciutat de Kidal, per evitar que s'hi amaguin els terroristes. El president francès, François Hollande, i el vicepresident dels Estats Units, Joe Biden, coincideixen a defensar que la força africana que s'ha de desplegar a Mali estigui sota l'autoritat de l'ONU i ho faci al més aviat possible, en el marc d'una operació de manteniment de la pau.

RedaccióActualitzat
L'exèrcit francès bombardeja les muntanyes, més enllà de la ciutat de Kidal, al nord-est de Mali, per evitar que s'hi amaguin els islamistes. "Es tracta de destruir la reraguarda, el seus magatzems, perquè només es podran quedar de forma duradora a la regió si hi tenen provisions", ha destacat el ministre d'Exteriors francès, Laurent Fabius, en una entrevista a l'emissora de ràdio France Inter.

El president francès, François Hollande, i el vicepresident dels Estats Units, Joe Biden, coincideixen a defensar que la força africana que s'ha de desplegar a Mali estigui sota l'autoritat de l'ONU i ho faci al més aviat possible, en el marc d'una operació de manteniment de la pau.

En paral·lel, tropes franceses i africanes es preparen per dur a terme una operació de rescat dels set ciutadans francesos segrestats a Mali per grups islamistes. L'edició digital del diari francès "Les Echos" publica que efectius de les forces especials franceses s'estan desplegant pel massís d'Ifoghas, al nord-est de Mali, on creuen que els islamistes poden tenir segrestats els set francesos. Segons el coronel a la reserva Pierre Servent, l'Exèrcit francès ha desplegat "petits comandos" d'un regiment de paracaigudistes per "temptejar el terreny" en què es creu que hi ha amagades armes i vehicles dels grups jihadistes.

Dissabte passat, des Bamako, el president de França, François Hollande, va instar els segrestadors a alliberar els captius sense negociació i va avisar que les forces militars franceses i malianes estan "molt a prop" d'on els suposen amagats.

L'11 de gener, coincidint amb l'inici de la intervenció militar de França a Mali, forces especials de l'Exèrcit francès van intentar sense èxit rescatar un espia francès retingut a Somàlia des del 2009 i conegut pel sobrenom de Dennis Allex. L'operació francesa es va saldar amb les baixes de 17 integristes i de 2 soldats francesos, però, sense recuperar el seu compatriota, en mans del grup islamista somali Al-Shabab. Aquesta milícia anunciar dies més tard que havia executat l'ostatge francès.


Anar al contingut