Barcelona

L'aventura política de Laporta és la notícia més vista d'una setmana marcada pel Barça i l'Estatut

La política i el Barça han estat els dos temes estrella de la setmana al 3cat24. La notícia més vista, de fet, aglutina els dos àmbits. Es tracta de la fundació d'un nou partit polític per part del ja expresident barcelonista, Joan Laporta. Les primeres decisions del seu substitut, Sandro Rosell, i la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya també han captat l'atenció dels nostres usuaris. Enmig d'això, la primera i desafortunada resposta d'Apple a les queixes per la deficient cobertura del nou i-Phone i les fotografies de Jesús Vázquez a "Interviu" també s'han colat en el rànquing.

Actualitzat
Democràcia Catalana és el nom del nou partit que irromp en el panorama polític català. S'ha fundat aquesta setmana i Joan Laporta, el ja expresident del Barça, n'és la principal cara visible. Aquesta ha estat la notícia que més clics ha rebut aquesta setmana. El "morbo" de la figura de Laporta i els bons resultats del Barça sota els seus anys de mandat l'han convertit en un personatge a parts iguals odiat i estimat. La seva defensa a capa i espasa de la independència, a més, l'ha fet traspassar els límits del futbol i ara provarà sort en les pròximes eleccions.

Laporta ha fet el salt a la política la mateixa setmana que el Tribunal Constitucional ha sentenciat l'Estatut i que Sandro Rosell ha pres el relleu a la presidència del Barça. Les primeres decisions de Rosell també han liderat les notícies més vistes d'aquesta setmana. Concretament, que s'hagi retirat el rang de president d'honor del Barça a Johan Cruyff i les crítiques a la indemnització de més de 800.000 euros que s'emportarà l'exdirector general del club, Joan Oliver, després de la rescissió del seu contracte. Sense deixar el Barça, l'oferta de Pepsi per patrocinar la samarreta del club blaugrana també ha atret els nostres usuaris.

Més enllà del Barça, l'altre gran tema de la setmana ha estat la tisorada a l'Estatut dictada pel Tribunal Constitucional. La sentència n'anul·la 14 articles, pels quals s'han interessat especialment els nostres lectors, i n'ha d'interpretar una vintena més. Una resolució que ha estat en boca dels polítics, tant catalans com espanyols, durant tota la setmana i que continuarà sent notícia els pròxims dies. Dissabte vinent hi ha una manifestació convocada a Barcelona per mostrar el rebuig a la sentència.

I acabem amb dues notícies més. Una de tecnològica, l'exhortació d'Apple als seus usuaris perquè aprenguessin a agafar bé el nou i-Phone 4, i l'altra de societat, l'aparició de Jesús Vázquez nu a la portada de l'"Interviu".

La sortida al mercat del nou aparell dels de la "poma" va anar acompanyada de nombroses queixes dels consumidors per les deficiències en la cobertura del nou aparell. Després d'aquesta desafortunada resposta, la companyia de Steve Jobs ha acabat atribuint la mala cobertura del nou telèfon a "un error matemàtic". Pel que fa al presentador Jesús Vázquez, el seu posat nu a la popular revista "Interviu" ha estat sonat. És la primera vegada que la publicació treu en portada un home, i no una dona. Ho ha fet coincidint amb la commemoració aquesta setmana del Dia de l'Orgull Gai.


Les més vistes, dia a dia


Anar al contingut