Barcelona

"L'Avenç" celebra els seus 400 números

La revista "L'Avenç" celebra la publicació de seu número 400. Per a l'ocasió ha preparat un especial amb més pàgines que mai que inclourà una entrevista amb el president de la Generalitat, Artur Mas.

RedaccióActualitzat

Després de 37 anys, la revista "L'Avenç" celebra aquest dimecres la publicació del número 400, amb més pàgines i tirada que mai, al Born.

Per celebrar aquesta xifra, la revista treu un número especial amb Europa com a tema de reflexió i on s'abordaran qüestions com la insuficiència de la construcció europea, l'augment de les desigualtats i el futur del treball, en un context d'acceleració del progrés tecnològic.

Artur Mas és el protagonista de l'entrevista del mes, una secció en què farà un repàs a la seva trajectòria política.

El director, Josep Maria Muñoz, en declaracions a l'ACN, ha expressat el valor de la "continuïtat" que ha tingut L'Avenç en un país "amb una història massa caracteritzada per les interrupcions". "L'Avenç" és considerada una revista capdavantera de les publicacions culturals que s'editen en català i a Catalunya.

Tot i això, Muñoz mira el futur amb "certa inquietud" i no amaga la precarietat amb què la revista tira endavant. "El país ha de poder permetre l'existència de publicacions així", reclama.

Els últims 15 anys la capçalera ha evolucionat en la línia "d'obrir el ventall", ampliar mires i deixar de ser una revista especialitzada només en història, donant un paper important també a la literatura. L'objectiu, arribar a ser una publicació "que pot interessar a un nombre molt ampli de lectors, sense abandonar la mirada essencialment històrica, però capaç d'interessar els lectors cultes que van a exposicions, sales de concerts, cinema, etc.", sintetitza el director.

L'edició especial

A més de l'entrevista amb el president de la Generalitat, l'escriptor britànic Gabriel Josipovici es pregunta quina mena de narrativa de ficció s'adequa al nostre temps. Andreu Domingo recorda els cinquanta anys de la publicació d'"Els altres catalans", de Francesc Candel.
A Imma Monsó, Guillem Frontera i Enric Sòria se'ls ha convidat a escriure sobre Barcelona, Palma i València, respectivament.

Els lectors també es trobaran amb les seccions habituals de cada mes: el reportatge metropolità de Marc Andreu, el perfil de Pere Antoni Pons, i les cròniques i ressenyes culturals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut