Barcelona

L'AVE Barcelona-Madrid entrarà en servei el pròxim dimecres 20 de febrer

Serà el 20 de febrer. Dimecres que ve, gairebé dos mesos més tard del previst, entrarà en servei comercial la línia de l'AVE entre Barcelona i Madrid. Aquest dimarts a la tarda ho ha anunciat oficialment la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, després de comunicar-ho personalment al president de la Generalitat, José Montilla. Álvarez ha arribat a Barcelona en un AVE en proves, provinent de Tarragona.

Actualitzat

La ministra de Foment s'ha reunit amb el president de la Generalitat per anunciar-li oficialment que l'entrada en servei de l'AVE a Barcelona serà dimecres de la setmana que ve, el 20 de febrer. Els bitllets es posaran a la venda a partir del 14 de febrer.

Després dels reiterats problemes i retards en l'entrada en servei de l'AVE fins a Sants, que li han costat fins i tot una reprovació al Senat, Álvarez ha volgut, ella mateixa, provar un dels combois laboratori que aquests dies fan el trajecte en període de proves. Álvarez ha arribat a l'estació de Sants per la via 4 a dos quarts i mig de cinc de la tarda a bord d'un AVE en proves provinent de Tarragona. El trajecte s'ha fet en el temps previst, 32 minuts.

No hi ha, però, cap imatge de la sortida de la ministra a Sants perquè Renfe i Adif no han permès als periodistes entrar a l'estació. A la sortida, anant cap al cotxe oficial, la titular de Foment ha rebut alguna escridassada.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut