Tarragona

L'avaria d'un camió carregat amb metoxipropanol obliga a activar unes hores el Transcat

La Direcció General de Prevenció, Extinció i Salvaments ha activat durant dues hores la fase d'alerta del Transcat, el Pla Especial d'Emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera. El motiu ha estat una avaria en un camió, aturat a l'àrea de servei el Mèdol de l'AP-7, a Tarragona. El camió de gran tonatge, carregat amb metoxipropanol, tenia dues fuites al vehicle, una a la vàlvula de seguretat i una altra en una brida. Cinc dotacions dels bombers de la Generalitat s'han desplaçat a l'àrea de servei i han obturat les fuites. Els bombers han custodiat el vehicle fins a un aparcament de matèries perilloses, on l'han pogut reparar.

Actualitzat

El Departament d'Interior ha informat que la Direcció General de Prevenció i Extinció d'Incendis ha posat en marxa les mesures previstes en el protocol del Transcat, en fase d'alerta, després de detectar que el camió carregat amb metoxipropanol, una matèria perillosa, havia registrat dues fuites d'aquest element.

Fonts dels bombers de la Generalitat han indicat que el conductor del camió hauria aturat el vehicle en una àrea de servei de l'AP-7 a Tarragona després de detectar les fuites.

Els bombers, que han desplaçat al lloc dels fets fins a cinc dotacions, ja han aconseguit aturar els dos escapaments detectats en el vehicle de gran tonatge: un, a la vàlvula de seguretat; i l'altre, en una brida. El camió, sota la custòdia d'un vehicle dels bombers, ha estat traslladat a l'aparcament de vehicles de mercaderies perilloses Lavaflix, al polígon Riuclar de Tarragona.

Anar al contingut