Roma

L'autor de l'atemptat de Berlín ha estat abatut per la policia prop de Milà

El ministre de l'Interior italià ha confirmat que el tunisià Anis Amri ha mort aquesta matinada a Sesto San Giovanni després d'un tiroteig amb la policia. Un agent ha quedat ferit, però està fora de perill.

RedaccióActualitzat

L'autor de l'atemptat de Berlín de dilluns, Anis Amri, ha estat abatut per la policia prop de Milà. En una compareixença informativa a Roma, el ministre de l'Interior, Marco Minniti, ha confirmat que el tunisià de 24 anys ha mort després d'un tiroteig amb agents de la policia. "No hi ha dubte", ha dit Minniti, que es tracta del sospitós que perseguien les forces de seguretat alemanyes. El tiroteig ha passat a les tres de la matinada al municipi de Sesto San Giovanni, al costat de Milà. Un agent ha quedat ferit, però està fora de perill.

 

La policia ha parat Amri en un control per demanar-li la documentació. Segons el ministre, el suposat terrorista ha tret una pistola, ha disparat contra els dos agents, i n'ha ferit un per l'esquena. L'altre policia ha respost i ha matat el tunisià.

Anis Amri hauria fugit de Berlín i, després de passar per França, hauria arribat en tren a Milà, on aquesta matinada ha estat localitzat en aquest control rutinari per casualitat.

El govern alemany ha expressat l'alleujament per la mort del terrorista i ha agraït a les forces de seguretat italianes l'actuació. En tot cas, les autoritats d'aquest país han remarcat que les investigacions continuen per determinar si el sospitós va tenir còmplices per fer l'atemptat.

 

Aquest divendres, l'agència d'informació d'Estat Islàmic, Amaq, ha emès una declaració afirmant que l'home abatut per la policia a Milà és l'autor de l'atac a Berlín.

El conductor del camió

Les proves trobades fins ara confirmaven, gairebé amb tota seguretat, que aquest presumpte terrorista conduïa el camió que va causar la matança al mercat nadalenc de la capital alemanya aquest dilluns. El ministre de l'Interior, Thomas de Maizière, es va referir aquest dijous a les empremtes dactilars del sospitós trobades al camió que va fer servir per cometre l'atemptat.

Aquesta matinada, la policia alemanya ha detingut a Duisburg, a l'estat del Rin del Nord-Westfàlia, dos germans kosovars, de 28 i 31 anys, sospitosos de preparar un atemptat. Segons fonts policials, els detinguts pretenien cometre l'acció terrorista en un centre comercial de la ciutat d'Oberhausen, molt a prop de Duisburg. Es tracta d'una de les superfícies comercials més grans d'Alemanya, amb 250 comerços molt freqüentats en aquestes dates.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut