Londres

L'autor de l'atac prop d'una mesquita a Londres és un gal·lès, pare de quatre fills

És Darren Osborne, de 47 anys, nascut a la zona de Cardiff i que acusen de delictes relacionats amb la preparació i instigació d'actes terroristes

RedaccióActualitzat

Darren Osborne, de 47 anys, pare de família de la zona de Cardiff, al País de Gal·les, és el sospitós d'haver atropellat un grup de fidels musulmans en sortir de la mesquita de Finsbury Park, a Londres. En el moment de l'atac, uns vianants el van interceptar fins que la policia va arribar i el va detenir. Hauria cridat "vull matar tots els musulmans". El volien agredir, però l'imam ho va impedir.

Osborne, pare de quatre fills, està acusat de delictes relacionats amb la preparació i instigació d'actes terroristes. L'alcalde de la ciutat, Sadiq Khan, ha advertit que hi ha un augment important dels delictes d'odi. Fa una crida perquè es mantingui intacta la convivència en una capital multicultural indiscutible com és Londres.

Veïns del barri on vivia el sospitós s'han mostrat sorpresos per l'acció d'Osborne. "El conec. He viscut aquí cinc anys i ell ja hi era. Si hagués necessitat alguna cosa, ell m'hauria ajudat. No puc creure que fes això. Sóc musulmà", afirma Saleem Naema, un taxista de 50 anys. El govern britànic ha promès perseguir tot tipus de terrorisme després de l'atac. Veïns de Finsbury Park es van concentrar dilluns al vespre en solidaritat amb la víctima mortal i la comunitat musulmana en general.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut