Barcelona

L'autor de la mort d'una indigent en un caixer: "Tenia l'autoestima molt baixa; estava en una dinàmica molt destructiva"

Condemnat a 17 anys de presó, Ricard Pinilla confessa que era un jove amb l'autoestima molt baixa, que va estar en contacte amb grups nazis, immers en una dinàmica destructiva

RedaccióActualitzat

Fa onze anys un grup de joves van entrar a un caixer automàtic de Barcelona, on havia una dona indigent Maria Rosario Endrinal, i li va calar foc. La dona va morir a l'acte. Els detinguts van ingressar a la presó, i ara, un d'ells, Ricardo Pinilla, considerat l'autor material de l'incendi, ha volgut parlar per primer cop i ho ha fet en una entrevista a La Vanguardia, on assegura que no es reconeix a les imatges.

Pinilla, que té 29 anys i els últims 11 els ha passat a la presó per assassinat després que el desembre del 2005 participés en l'incendi que va matar Rosario Endrinal, ha confessat que era un jove amb l'autoestima molt baixa.

"Era una persona amb una autoestima molt baixa. Venia de ser obès durant molts anys. De sobte aquesta circumstància va canviar i era com, vinga, anem a recuperar el que no s'havia fet. No sabria bé explicar-ho".

En l'entrevista també reconeix haver estat en contacte amb grups nazi.

"Sí que vaig estar en contacte, per desgràcia, amb grups fascistes, neonazis. Encara que no ho sembli, en aquest punt, pel que fa el delicte, no hi ha cap connexió, ni tan sols ideològica amb aquests grups. No pensàvem res. Era un tema totalment inercial".

Pinilla també assegura que la mort va ser per "covardia" i que estava immers en una dinàmica destructiva que no va saber aturar:

"Sempre dic que va ser per covardia perquè en el seu moment no vaig ser capaç de dir... Me'n vaig adonar sobre 'què estic fent. Per què faig aquest tipus de coses'. Estava en una dinàmica molt destructiva".

Comdemnat a 17 anys de presó, ara està en règim obert després d'estar 9 anys sense sortir al carrer. Treballa de dia com a administratiu i va a dormir a la secció d'homes de la presó de Wad Ras. A més, ha trencat tota mena de lligam amb els que eren els seus companys, un d'ells menor el dia dels fets, i tots condemnats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut