Els serveis d'emergència atenen una de les víctimes
Els serveis d'emergència atenen una de les víctimes
Lleida

L'autor de cinc apunyalaments a Lleida el 2014 s'enfronta a una petició de presó que pot superar els 50 anys

El jutjat li exigeix una fiança de prop de 640.000 euros per cobrir les indemnitzacions de les víctimes

RedaccióActualitzat

El jove acusat d'apunyalar cinc persones als carrers de Lleida el setembre del 2014 serà jutjat per cinc delictes d'intent d'homicidi. També se'l jutjarà per un delicte de danys per haver incendiat casa seva. En total, s'enfronta a una petició de presó que pot superar els 50 anys.

Per als delictes d'homicidi en grau de temptativa pot ser condemnat a una pena d'entre 5 i 10 anys per cadascun, i pel de cremar casa seva, entre 1 i 3 anys. Així, podria ser condemnat a una pena mínima de 26 anys de presó o màxima de 53.

El jutjat li exigeix una fiança de prop de 640.000 euros per cobrir les indemnitzacions de les víctimes. En cas que no la pagui en el termini de cinc dies, que se li embarguin els béns de la seva propietat suficients per cobrir aquesta suma o que acrediti insolvència econòmica.

La fase d'instrucció, doncs, està acabada i ara el jutge ha de fixar data de judici.

Cinc apunyalaments la tarda del 22 de setembre del 2014

Els fets pels quals es jutjarà Alejandro Ruiz, que en el moment dels fets tenia 21 anys i estava estudiant Medicina a la Universitat de Lleida, van passar la tarda del 22 de setembre de 2014. Aquella tarda hi va haver cinc apunyalaments a diferents punts de la ciutat de Lleida.

La policia va activar un important desplegament per trobar-ne l'autor i al cap de 24 hores el jove es va entregar a la Guàrdia Urbana.

Les persones que van ser apunyalades van patir ferides de diversa gravetat. El més greu és un ciutadà pakistanès que, de resultes de la ferida, ara té una discapacitat parcial.

Anar al contingut