Olot

L'autor confés dels quatre crims d'Olot passarà divendres a disposició judicial

El presumpte homicida d'Olot, Pere Puig, que ha confessat la mort d'un constructor i el seu fill en un bar de la Canya i de dos treballadors de l'oficina de la CAM a Olot, passarà divendres a disposició judicial. L'home ha reconstruït els fets aquest dimecres a la tarda acompanyat dels Mossos i d'una comitiva judicial. Pere Puig, de 57 anys, paleta i veí de Sant Esteve d'en Bas, podria haver actuat per una venjança econòmica. L'home s'ha lliurat als agents de la policia local de la capital garrotxina en sortir de l'oficina de la caixa on n'ha matat a trets el subdirector i una treballadora. Fonts pròximes a Puig apunten que l'home feia temps que no cobrava, que aquest dimarts l'haurien acomiadat i tindria un pis embargat. L'Ajuntament d'Olot ha declarat tres dies de dol oficial en un ple extraordinari aquest dimecres al migdia i ha convocat els olotins a fer dos minuts de silenci aquest dijous al migdia.

Actualitzat
Els Mossos d'Esquadra, una comitiva judicial i l'assassí confés de quatre persones a Olot han fet aquest dimecres la reconstrucció del quàdruple crim. Han començat pel bar La cuina de l'Anna, de la Canya, on Pere Puig, un paleta de 57 anys, hauria matat el constructor per al qual treballava i el seu fill, i han continuat a l'oficina bancària del centre d'Olot, on el presumpte homicida ha mort el subdirector i una treballadora de l'oficina de la CAM. Les tasques han acabat al voltant de les set del vespre de dimecres i s'han fet per avançar en la investigació policial, que treballa amb la hipòtesi d'una venjança econòmica.

La investigació policial se centra a determinar la relació que el detingut, Pere Puig, de 57 anys i sense antecedents, tenia amb les víctimes. El marit de la propietària del bar La Cuina de l'Anna, de la Canya, on hi ha hagut les dues primeres morts, ha explicat de primera mà al programa "Els matins" de TV3 que el presumpte assassí estava vinculat a l'empresa de les primeres víctimes. Es tracta de Joan i Àngel Tubert, de 62 i 35 anys, el propietari de l'empresa Construccions Tubert i el seu fill, i eren clients habituals del bar. Ells i els seus empleats, que treballen en una obra prop de l'establiment, uns pisos d'obra nova que estaven enllestint, hi estaven esmorzant en aquell moment. Sembla que l'homicida se'ls ha dirigit armat amb una escopeta de caça -era caçador- i, sense dir-los ni una paraula, els ha disparat.

El primer doble homicidi ha passat cap a les nou del matí d'aquest dimecres, i el segon, uns deu minuts després a l'oficina de la CAM d'Olot, després que l'home n'hauria fet sortir els clients. En el cas de l'oficina de la CAM, les víctimes són Rafael Turró, de 46 anys, i Anna Pujol, de 56 anys, molt coneguts a Olot, sobretot ell, que va ser durant molts anys director de l'oficina. El jutge de guàrdia ha ordenat l'aixecament dels cadàvers de l'oficina bancària, on s'han estat analitzant proves durant dues hores. També al bar de la Canya s'han estudiat els indicis del doble crim abans d'aixecar els cossos sense vida dels dos homes cap a les dotze del migdia d'aquest dimecres.

L'home es lliura sense penediment

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local han muntat un dispositiu per localitzar el presumpte homicida després del primer doble crim. Els testimonis dels fets n'han pogut fer una descripció acurada i també han tingut temps d'apuntar la matrícula del cotxe amb què ha fugit de la Canya, un 4x4. Inicialment s'ha dit que els agents de la Policia Local l'han detingut quan circulava per Olot, però després s'ha sabut que l'home s'ha lliurat als agents en sortir de l'entitat financera. Una patrulla s'hi havia aturat perquè hi havia un vehicle aparcat en doble fila i s'han adonat que era el de l'home fugat després d'un doble crim al bar de la Canya. En veure els policies, l'home s'ha entregat als agents sense cap mena de resistència ni tampoc cap signe de penediment, i ha confessat ser l'autor de quatre morts.

Diversos testimonis han explicat a TV3 que l'escopeta que duia el presumpte homicida s'ha disparat poc abans de la detenció i el tret ha impactat contra els vidres d'una funerària de davant de l'entitat financera, on és visible l'impacte de la bala. L'arma s'hauria disparat accidentalment mentre els policies intentaven descarregar-la.

A punt de ser acomiadat i embargat

Fonts pròximes al cas apunten com a possible hipòtesi del crim una venjança econòmica. Els Mossos d'Esquadra investiguen la relació que tenien en l'actualitat el detingut i les dues primeres víctimes, perquè una de les hipòtesis amb què treballen és que li haguessin comunicat que aviat l'acomiadarien. Així ho han explicat fonts municipals i en relació amb l'empresa i l'assassí confés, que han assegurat que l'home feia temps que no cobrava, que fins i tot l'empresa li hauria arribat a pagar amb un xec sense fons i que li havien comunicat que aviat es quedaria sense feina. Persones vinculades a l'entorn de l'empresa han explicat que feia tres mesos que no hi veien activitat.

Altres fonts consultades per Catalunya Ràdio han dit que l'havien acomiadat aquest dimarts i que aquest dimecres hauria anat a cobrar un xec sense fons, i el fet de no poder cobrar els diners l'hauria fet embogir. La CAM, però, ha desmentit que l'home hagi intentat cobrar un xec sense fons i ha volgut aclarir que l'arrestat no té "cap deute" amb l'entitat i que era un client normal. Tot i això, algunes fonts han apuntat que el presumpte homicida té un pis embargat, ja que no hauria pogut assumir els pagaments de la hipoteca perquè no cobrava el sou. L'home, segons han explicat algunes fonts, vivia amb el seu pare, que tindria problemes de salut, en una casa a Sant Esteve d'en Bas.

L'home, que ha passat les seves primeres hores d'arrest a la comissaria dels Mossos a Olot, es preveu que passi a disposició judicial divendres.

Tres dies de dol i mostres de condol

L'Ajuntament d'Olot ha decretat tres dies de dol per la tragèdia. L'alcalde de la ciutat, Lluís Sacrest, ha admès que els garrotxins estan consternats per uns fets "tan dramàtics i bestials" i "traumatitzants per a les famílies", a les quals ha garantit "el nostre màxim suport", amb atenció sanitària i psicològica. El consistori també ha convocat tots els ciutadans a fer dos minuts de silenci aquest dijous al migdia i ha suspès un concert programat per divendres.

D'altra banda, CCOO i UGT han convocat cinc minuts de silenci a les entitats bancàries de tot Catalunya per demanar més mesures de seguretat.

El president de CiU i futur president de Catalunya, Artur Mas, també ha expressat el seu condol pels fets a Olot. Mas ha confiat que a la Garrotxa "trobaran l'empenta per superar uns moments tan difícils".

Per la seva part, la CAM ha expressat el seu condol a les famílies dels empleats morts a l'oficina d'Olot. Les reaccions al quàdruple crim també s'han produït des de l'àmbit sindical i polític. CCOO ha alertat que la crisi pot portar algunes persones a una situació desesperada que desemboqui en fets com els que han passat aquest dimecres a Olot. D'altra banda, des d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), el seu secretari general, Josep Maria Pelegrí, ha lamentat els assassinats i els ha vinculat a la crisi econòmica.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut