Imatge d'arxiu d'Anders Behring Breivik, a la sortida del jutjat (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu d'Anders Behring Breivik, a la sortida del jutjat (Foto: Reuters)
Oslo

L'autor confés de la massacre a Noruega té esquizofrènia paranoide i podria no anar a la presó

L'informe psiquiàtric d'Anders Behring Breivik, autor confés dels atemptats del juliol passat a Noruega, conclou que és un malalt mental i que, per tant, no és responsable dels seus actes. El text assegura que el jove ultradretà, responsable de l'assassinat de 77 persones, té "esquizofrènia paranoide" i "deliris", i que en el moment de cometre la massacre estava en estat psicòtic. Si aquest diagnòstic es confirma, Breivik no podrà anar a la presó, sinó que ingressarà en un psiquiàtric indefinidament.

RedaccióActualitzat
L'estudi psiquiàtric, encarregat per la justícia noruega i que ara ha d'aprovar una comissió mèdica forense, l'han fet dos especialistes que, a més de revisar els interrogatoris que se li van fer, s'han entrevistat amb Breivik una dotzena de vegades.

L'informe és tan extens que el seu lliurament s'ha retardat un mes sobre la data prevista i, tot i que no es farà públic, la fiscalia n'ha difós les principals conclusions. L'aprovació definitiva podria arribar abans de Nadal.

Anders Behring Breivik va confessar ser l'autor material d'un doble atemptat que va commocionar Noruega. De 32 anys i relacionat amb l'extrema dreta, va col·locar un cotxe bomba al centre d'Oslo i, dues hores més tard, va provocar una massacre a 40 quilòmetres, en disparar indiscriminadament contra centenars de joves a l'illa d'Utoya.
Anar al contingut