París

L'autòpsia de l'assassí confès de Tolosa de Llenguadoc revela que va morir a causa de trets al cap i l'abdomen

Els primers resultats de l'autòpsia practicada al cos de Mohamed Merah, autor confés de set assassinats els últims dies a Tolosa de Llenguadoc i Montauban, revelen que va morir abatut per dos trets mortals, un al cap i un altre a l'abdomen, tot i que en va rebre bastants més. Els investigadors que van practicar-li l'autòpsia dijous a Bordeus ignoren quin d'aquests dos trets va acabar amb la seva vida.

RedaccióActualitzat
Segons informa el diari "Le Parisien", el cos del presumpte terrorista va ser "cosit a trets" per les forces d'elit de la policia francesa. Un d'aquests trets va tocar-lo a la part esquerra del cap, mentre que l'altre va "travessar-li l'abdomen, entrant pel costat dret i sortint per l'esquerre", apunten fonts judicials. Altres fonts consultades pel diari indiquen que Merah va rebre com a mínim vint impactes de bala, la majoria als braços i les cames.

El germà, "orgullós" de Mohamed Merah

Abdelkader Merah, germà de l'autor confés dels crims de Tolosa de Llenguadoc i Montauban, s'ha mostrat "orgullós" del que va fer Mohamed en els interrogatoris que li ha fet la policia, segons ha informat el canal de televisió France 2. Abdelkader va ser detingut al seu domicili d'Hauterive, i dimecres a la matinada se li van confiscar explosius al cotxe, poques hores abans d'iniciar el setge a l'apartament del seu germà.

Abdelkader, de 27 anys, està fitxat pels serveis secrets francesos des de l'any 2007 per la seva presumpta vinculació amb una xarxa de reclutament de jihadistes a França, que es va desmantellar aquell mateix any. La seva detenció, igual que la de la seva parella i la seva mare, s'ha allargat perquè la policia continuï investigant i determini si Mohamed va actuar sol o va rebre alguna ajuda. Segons la llei, en tractar-se d'un cas relacionat amb el terrorisme, la detenció pot durar un màxim de 96 hores.




NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut