Londres

L'autòpsia conclou que Berezovski hauria mort després de penjar-se

Després de fer-li l'autòpsia, la policia britànica ha manifestat que l'oligarca rus hauria mort, probablement, després de penjar-se. Els exàmens toxicològics, però, no es coneixeran fins d'aquí a unes setmanes.

RedaccióActualitzat
L'oligarca rus Borís Berezovski, trobat mort dissabte al seu domicili d'Ascot, al sud del Regne Unit, hauria mort, probablement, després de penjar-se. Això és el que la policia britànica ha manifestat després de realitzar-li l'autòpsia. I és que la investigació no ha trobat senyals de violència. De fet, durant les primeres hores de la investigació ja s'apuntava la possibilitat d'un suïcidi. Borís Berezovski estava arruïnat i havia explicat als periodistes que la seva vida ja no tenia sentit.

Els exàmens toxicològics però, no es coneixeran fins d'aquí a unes setmanes.

Berezovski tenia 67 anys i, aparentment, cap problema de salut. Però aquest dissabte, el magnat rus va aparèixer mort a casa seva, al sud-est d'Anglaterra. El cas ja ha despertat sospites per dos motius. Primer, perquè Berezovski anava sempre acompanyat de personal de seguretat. I segon, perquè ja havia estat víctima de més d'un intent d'assassinat. Un fins i tot va acabar amb la vida del seu xofer.

Berezovski era un conegut opositor del president Vladímir Putin. Va fugir de Rússia l'any 2000, després d'haver viscut aquests intents d'assassinat. Londres temia trobar-se davant un nou cas d'assassinat per enverinament, com el de l'agent rus Litvinenko, mort el 2006. Segons la cadena britànica BBC, Berezovski tenia greus problemes financers, després d'haver perdut un plet amb el magnat rus Abrámovitx.
Anar al contingut