L'autobús amb la campanya d'HazteOir.org
L'autobús amb la campanya d'HazteOir.org

L'autobús amb el polèmic missatge contra els transsexuals passarà per Catalunya

Tot i la polèmica aixecada, l'ONG ultracatòlica diu que continuarà fent la campanya; davant les nombroses "amenaces" rebudes, però, s'haurien vist obligats a parar i reprogramar els itineraris

RedaccióActualitzat

"Els nens tenen penis, les nenes tenen vulva. Que no t'enganyin" és el lema de la polèmica campanya que ha llançat l'associació ultracatòlica HazteOír contra la transsexualitat. La campanya té previst recórrer diferents ciutats espanyoles en un autobús que arribarà a Catalunya aquesta setmana.

El bus hauria de circular per Barcelona aquest divendres i per l'Hospitalet de Llobregat i Sant Cugat, dissabte.

Rebombori pel possible pas de l'autobús per Catalunya

Partits, associacions i ajuntaments per on està previst que passi estan mirant com poden aturar una campanya que consideren que és transfòbica i que vulnera els drets dels infants.

La Generalitat ja ha enviat la campanya al fiscal de delictes contra l'odi per intentar que deixi de circular.

Per la seva banda, l'Ajuntament de l'Hospitalet ha dit que, tot i que no pot impedir que aquest autobús privat passi pels carrers de la població, no autoritzarà que s'hi aturi ni que utilitzi megafonia per difondre els seus missatges.

En el cas de Sant Cugat, l'Ajuntament recorda que Hazte Oír no ha fet cap petició per portar-hi la campanya, però, en el cas que ho faci, el govern assegura que no ho autoritzarà.

L'Ajuntament de Barcelona avisa l'associació que pot ser multada per aquesta campanya amb una sanció de fins a 600 euros, si s'aplica la llei de publicitat dinàmica, i amb fins a 3.000 euros, si es té en compte l'ordenança municipal de convivència amb l'agreujant de menors afectats. La regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha advertit: "L'autobús no té permís per circular per la ciutat, no és benvingut".

El Síndic obre una actuació d'ofici

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, s'ha adreçat a l'administració de la Generalitat i als ajuntaments de Barcelona, Sant Cugat del Vallès i l'Hospitalet de Llobregat, localitats on està planificat que circuli el vehicle. Ha demanat informació sobre quines mesures s'han adoptat per donar compliment a la llei per garantir els drets del col·lectiu de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals (LGTBI).

L'Observatori contra l'Homofòbia ha subratllat a través de Twitter que no volen cap discurs d'odi i transfòbic als carrers del país i ha instat a la Generalitat a "activar el deure d'intervenció" i que es declari "bus non grat":

Denúncies de polítics, associacions i ciutadans a Madrid

Al seu pas, ahir, per la ciutat de Madrid, l'autobús també va aixecar molta polèmica i denúncies de ciutadans i polítics.

El grup parlamentari socialista al Congrés ha demanat avui una intervenció de la fiscalia per impedir que l'autobús segueixi circulant pels carrers de l'estat espanyol.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut