L'aurora boreal arriba a Duluth, Minnesota

Alberto AlcántaraActualitzat

Les tres últimes nits, els afortunats habitants de les latituds pròximes al Cercle Polar Àrtic han gaudit d'un seguit d'aurores boreals força espectaculars. Segons ha informat el portal SpaceWeather, alguns observadors han qualificat aquestes aurores com "les més fortes" que han vist mai. De fet, la magnitud del fenomen ha fet que arribés a indrets situats una mica més al sud, com a Duluth, als Estats Units.

Les imatges que acompanyen aquesta notícia pertanyen a aquesta ciutat de l'estat de Minnesota,  però les aurores també van ser visibles a d'altres estats com Dakota del Nord i del Sud, Michigan, Maine o Winsconsin. Fins i tot van arribar al sud de Virgínia.

Els meteoròlegs de l'agència NOAA estimen una probabilitat del 60% de tempestes geomagnètiques per a la pròxima nit, i per tant hi ha possibilitat de noves aurores, però no seran tan intenses com les dels últims dies.

Les aurores polars o boreals són una conseqüència del xoc de partícules contingudes al vent solar amb el camp magnètic de la Terra.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut