París

Laurent Fabius deixa el Ministeri d'Exteriors francès

Es preveu que François Hollande el designi president del Tribunal Constitucional aquest mateix dimecres, mentre al capdavant d'Exteriors podria substituir-lo Ségolène Royal, en una crisi de govern que podria afectar més carteres

RedaccióActualitzat

A la sortida del consell de ministres francès d'aquest dimecres, els periodistes han preguntat al ministre d'Afers Exteriors, Laurent Fabius, si havia estat l'últim en el que participava, i ell ha respost amb un escuet: "Sí".

Ha estat la confirmació d'una notícia esperada a França des de fa setmanes i que aquest dimarts van avançar alguns mitjans, amb informacions que situen a Fabius com a president del Tribunal Constitucional.

Previsiblement, el president francès, François Hollande, anunciarà el nomenament aquest mateix dimecres. Al Tribunal Constitucional Fabius substituirà Jean-Louis Debré, que n'era el president des del 2007 i acaba mandat ara. La presa de possessió serà el març, en un pas que 

Per substituir Fabius al capdavant d'exteriors sonen ja tres noms: Ségolène Royal, l'exprimer ministre Jean-Marc Ayrault i Martine Aubry, que s'ha afanyat a desmentir els rumors. Aquesta substitució està previst que formi part d'una remodelació més profunda del govern, remodelació que s'espera que es concreti en els pròxims dies.

Laurent Fabius va tenir una participació molt destacada a la cimera del clima de desembre, que va presidir. A pesar d'abandonar el ministeri d'Exteriors, càrrec pel qual va accedir a la presidència de la cimera, es preveu que continuï presidint la conferència de l'ONU sobre el clima fins el novembre, quan expira el seu mandat. Ho ha confirmat ell mateix aquest dimecres, afirmant que els dos càrrecs són compatibles.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut