Barcelona

Laura Mañà triomfa amb tres premis al Festival Zoom de cinema per a televisió

Dirigida per Laura Mañá, aquesta coproducció de TV3 ha estat distingida amb els premis al millor telefilm i millor director i el reconeixement del Jurat Jove. Els premis es van entregar en una gala en què també es va premiar com a millor minisèrie "Olor de colònia".

RedaccióActualitzat
La cineasta i actriu Laura Mañà ha estat la gran triomfadora del X Festival Europeu de Cinema per a Televisió Zoom 2012: ha recollit tres premis per la seva cinta "Concepción Arenal, la visitadora de presons".

Segons ha informat el certamen, en aquesta edició el Zoom Festival s'ha consolidat com un referent en el panorama de la ficció televisiva, en esdevenir "aparador d'estrenes de les millors produccions a nivell europeu i un lloc de trobada de professionals".

El Jurat Oficial, que aquest any ha estat format per Jaume Santacana, Rafa Montesinos, Roger Coma, Carmen Fernández Villalba i Assumpta Serna, ha atorgat dos dels Premis Zoom a la feina de Laura Mañà (Millor Telefilm i Millor Director). També ha estat distingida pel Jurat Jove.

El premi a la Millor Minisèrie ha estat per a "Olor de colònia", dirigida per Josep M. Güell, i el de Millor Guió, per a "Voices from the past", dirigida per Franziska Melentzky.

El Jurat de la Crítica, amb Toni de la Torre, Cipriano Torres, Pepe Colubi i Manuel de Luna, ha distingit amb el premi a la Millor Sèrie espanyola estrenada la temporada 2011-2012, "Gran Hotel".

A la gala de clausura, el certamen ha lliurat els Premis a la Trajectòria Professional als actors Lluís Homar i Carmen Machi, i també a TV3.

El Premi "Tu ets la tele" ha anat a parar al llegendari concurs "Un, dos, tres... ", creat fa 40 anys per Chicho Ibáñez Serrador.

Ha tancat el palmarès el Premi Auguri Sita Murt en reconeixement a Elena Furiase, una jove promesa de la interpretació femenina.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut