Jordi Pujol Ferrusola, sense corbata, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Jordi Pujol Ferrusola, sense corbata, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Madrid

L'Audiència ordena al jutge Ruz que prengui declaració a l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola

El tribunal ha emès una resolució en què admet el recurs presentat per la Fiscalia Anticorrupció i deixa sense efecte la dictada pel jutge Ruz en què s'inhibia de la causa sobre el patrimoni de la família Pujol a favor d'un jutjat d'instrucció.

RedaccióActualitzat
L'Audiència Nacional ha ordenat al jutge Pablo Ruz que prengui declaració a l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, María Victoria Álvarez. La secció tercera de la sala penal de l'alt tribunal vol sentir les explicacions d'Álvarez sobre els suposats comptes a l'estranger del fill de l'expresident català.

El tribunal ha emès una resolució en què admet el recurs presentat per la Fiscalia Anticorrupció i deixa sense efecte la dictada pel jutge Ruz en què s'inhibia de la causa a favor d'un jutjat d'instrucció.

La decisió de l'Audiència arriba hores després que el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, considerés que hi ha indicis prou clars per investigar el patrimoni dels Pujol. Pel cap dels fiscals, per qui el primer pas que cal fes és, justament, escoltar la declaració d'Álvarez, es tracta, a més, d'un cas que ha de portar l'Audiència, i no pas un tribunal ordinari.
Anar al contingut