Madrid

L'Audiència Nacional retira el passaport als agents franquistes Billy el Niño i Jesús Muñecas

Billy el Niño i Jesús Muñecas s'han negat a ser extradits a l'Argentina. El jutge Ruz els ha prohibit sortir d'Espanya i els ha ordenat comparèixer setmanalment al jutjat.

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha decidit retirar el passaport i decretar llibertat provisional per als dos possibles torturadors de les forces de seguretat del règim franquista, l'expolicia Juan Antonio González, conegut com "Billy el Niño", de 67 anys, i l'exguàrdia civil Jesús Muñecas, de 77

El jutge els ha prohibit sortir d'Espanya i els ha ordenat comparèixer setmanalment al jutjat.

Els dos expolicies, acusats de tortures efectuades durant els últims anys de la dictadura franquista, s'han negat a ser extradits a l'Argentina, que n'ha demant l'extradició arran d'unes querelles i on s'estan investigant els crims del franquisme. L'última decisió, però, la tindrà el govern espanyol.

Muñecas, a més, s'ha exculpat de les tortures i ha dit que l'únic delicte que va cometre -i pel qual ja va ser jutjat- és haver participat en l'intent de cop d'estat del 23-F.

A les portes de l'Audiència, una cinquantena de manifestants han reclamat justícia pels crims del franquisme.

Aquesta actuació s'ha fet a Madrid de forma paral·lela a les de la jutge argentina María Servini, que aquesta setmana ha començat a escoltar, a Buenos Aires, els testimonis de les víctimes del franquisme i dels seus familiars, a Espanya.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut