Gerardo Díaz Ferrán en una imatge d'arxiu
Gerardo Díaz Ferrán en una imatge d'arxiu
Madrid

L'Audiència Nacional rebaixa de 30 a 10 milions la fiança de Díaz Ferrán

L'Audiència Nacional ha decidit rebaixar de 30 a 10 milions d'euros la fiança imposada a l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán. Les causes: la seva avançada edat -70 anys-, el fet que viu a Madrid amb la seva dona i que la xifra inicial "podria ser excessiva".

RedaccióActualitzat
L'Audiència Nacional ha decidit rebaixar de 30 a 10 milions d'euros la fiança imposada a l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán. Les causes: la seva avançada edat -70 anys-, el fet que viu a Madrid amb la seva dona i que la xifra inicial "podria ser excessiva". En la seva resolució, el tribunal assegura, però, que existeixen raons per mantenir la fiança: "Ens trobem davant una sèrie de delictes dolosos, premeditats, sistemàtics, comesos concertadament, de forma organitzada i reiterats en el temps que afecten una gran pluralitat de víctimes".

Díaz Ferrán està imputat pels delictes d'alçament de béns, estafa processal, falsedat documental, blanqueig de capitals i insolvència punible per ocultació de patrimoni. La seva va ser una de les fiances més altes de la història, només superada per la fiança de 50 milions que el jutge va imposar al seu company de causa Ángel de Cabo, el propietari de Nueva Rumasa i Marsans.

Segons fonts de la investigació, Díaz Ferrán i el seu soci Gonzalo Pascual, mort el mes de juny, van arribar a un pacte amb Ángel de Cabo per ocultar els béns procedents de les empreses Marsans i de les seves societats patrimonials, amb l'objectiu de deixar de pagar els creditors del grup turístic. Des de l'inici de la investigació, aquest estiu, se'ls han bloquejat 50 milions d'euros no declarats.

Anar al contingut