Imatge del judici, aquest dimarts, a l'Audiència Nacional
Madrid

L'Audiència Nacional rebaixa de 13 a 10 anys la condemna a un dels joves d'Altsasu

L'Audiència rectifica l'error en la pena que li va imposar pels delictes de lesions

Actualitzat

L'Audiència Nacional ha rectificat i ha rebaixat de 13 a 10 anys la condemna per a un dels 8 joves condemnats per la baralla en un bar d'Altsasu.  El tribunal ha tingut en compte els arguments de l'advocat defensor d'Iñaki Abad i ha rebaixat la pena que se li va imposar pels delictes de lesions.

En la sentència, a Iñaki Abad se'l condemnava pel delicte d'atemptat a agents de l'autoritat a 3 anys de presó, per tres delictes de lesions a 3 anys cada un i per desordres públics a un any de presó. En total, a 13 anys. En canvi, per a la resta dels condemnats la sentència establia dos anys de presó per a cada un dels tres delictes de lesions, per la qual cosa la defensa d'Iñaki Abad va demanar a la sala que revisés aquest punt.

L'Audiència ara ha rectificat l'error. El seu origen és que la fiscalia va modificar al final del judici les seves peticions inicials. El ministeri públic ha estat d'acord amb la rectificació.

L'Audiència Nacional va decretar fa dues setmanes l'ingrés immediat a presó i sense fiança per a Iñaki Abad i tres condemnats més per la baralla en un bar d'Altsasu. Es tracta de Jon Ander Cob, Julen Goikoetxea i Aratz Urraizola, que estaven en llibertat provisional, mentre que tres joves més, també condemnats, estan empresonats des de fa un any i mig.

 

ARXIVAT A:
Altsasu
Anar al contingut