Madrid

L'Audiència Nacional ordena recerca i captura i l'ingrés a la presó dels tres militars americans imputats en la mort de Couso

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha dictat una ordre de recerca i captura i l'ingrés a la presó dels tres militars nord-americans que suposadament van matar el càmera espanyol José Couso el 8 d'abril del 2003 a l'Iraq. Fonts jurídiques han informat que el magistrat també ha demanat al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) autorització per viatjar a Bagdad entre l'octubre i el novembre d'aquest any per visitar el lloc dels fets.

Actualitzat
Pedraz ha ordenat la recerca i captura del sergent Thomas Gibson, el capità Philip Wolford i el tinent coronel Philip Camp, imputats en el cas de la mort de José Couso. Amb això el jutge vol l'extradició dels militars des dels Estats Units. La decisió judicial arriba després que el Tribunal Suprem ordenés a l'Audiència Nacional reobrir la investigació sobre la mort de Couso en considerar que el bombardeig sobre persones i béns protegits en conflicte armat és imputable penalment a qui dirigeix aquest tipus d'operacions. L'alt tribunal estimava així el recurs que va presentar la família contra l'arxivament de la causa.

A banda de la recerca i captura, segons fonts jurídiques, el magistrat també ha demanat ara al CGPJ permís per anar a l'Iraq entre l'octubre i el novembre per fer una inspecció ocular al lloc dels fets.

Couso va morir en un atac contra l'hotel Palestina el 8 d'abril del 2003, en plena invasió de Bagdad per part de les tropes nord-americanes, quan van disparar des d'un tanc contra l'hotel on era allotjat juntament amb altres periodistes.
ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut