Bárcenas sortint de l'Audiència Nacional, on va declarar pel "cas Gürtel". (Foto: EFE)
Bárcenas sortint de l'Audiència Nacional, on va declarar pel "cas Gürtel". (Foto: EFE)
Madrid

L'Audiència Nacional obre diligències prèvies contra Bárcenas, Trillo, Acebes i Rato després de la querella d'IU

El tribunal ha ordenat les diligències després de la querella criminal que va presentar Esquerra Unida en relació amb la presumpta comptabilitat B del Partit Popular. La coalició d'esquerres s'ha mostrat satisfeta per aquesta decisió, mentre que el PP ha presentat una altra querella contra Esquerra Unida per injúries i calúmnies.

RedaccióActualitzat
L'Audiència Nacional ha ordenat obrir diligències prèvies contra diversos empresaris de la construcció i també antics dirigents del PP, com ara Luis Bárcenas, Federico Trillo, Ángel Acebes o Rodrigo Rato, entre d'altres. I ho fa després de la querella criminal que va presentar dijous passat Esquerra Unida en relació amb la presumpta comptabilitat B del Partit Popular i en què demanava que s'investiguessin els delictes de falsedat i apropiació il·lícita de fons electorals, blanqueig, suborn i prevaricació, entre altres.

En la interlocutòria, el jutge ordena l'inici de diligències, d'acord amb l'article 774 i 779 de la llei d'enjudiciament criminal, amb la finalitat de determinar "la naturalesa i les circumstàncies" així com "les persones" que han intervingut en els presumptes pagaments irregulars del PP que va denunciar la coalició i el "procediment que s'ha d'aplicar".

El magistrat titular del jutjat central d'instrucció número 3 ha comunicat la decisió del Ministeri Fiscal i conclou que els fets "tenen característiques que fan presumir la possible existència d'una infracció penal", segons ha explicat la coalició.

Els responsables de la coalició d'esquerres s'han mostrat satisfets per aquesta decisió, mentre que el PP ha presentat una altra querella contra Esquerra Unida per injúries i calúmnies.

La querella d'IU també la subscriuen Ecologistes en Acció, la plataforma Justícia i Societat i l'Associació Lliure d'Advocats (ALA).
Anar al contingut