Madrid

L'Audiència Nacional manté a la presó Luiggi, considerat cervell de l'"operació Pretòria"

L'Audiència Nacional ha decidit mantenir a la presó Luis Garcia, "Luiggi", el considerat cervell de l'"operació Pretòria". Segons l'Audiència madrilenya alliberar-lo comportaria el risc que fes eliminar proves inculpatòries en el procés que investiga el jutge Baltasar Garzón. Els magistrats també diuen que consideren vàlides les sospites que "disposa de quantiosos fons i realitza activitats fora de la juridicció espanyola".

Actualitzat
La secció quarta de la Sala Penal de l'Audiència Nacional ha rebutjat el recurs contra l'ingrés a presó de l'exdiputat del PSC i presumpte cervell de la xarxa de corrupció desarticulada amb l'"operació Pretòria", Luis Garcia. Els magistrats han estat d'acord amb les sospites del jutge instructor Baltasar Garzón que "Luiggi" "disposa de quantiosos fons i realitza activitats fora de la jurisdicció espanyola".

A més, l'escrit de la secció defensa que hi ha un elevat risc que Luiggi, imputat per associació il·lícita, blanqueig de capitals, tràfic d'influències, frau en subvencions i falsedat documental, destrueixi "evidències o d'altres dades necessàries" de la investigació que s'està duent a terme.

La interlocutòria de l'Audiència Nacional reitera que Luis Garcia està considerat com el líder de la presumpta trama corrupta que operava a diversos ajuntaments catalans i que hauria cobrat almenys vuit milions d'euros per les operacions en els tres municipis investigats.
Anar al contingut