L'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa a la seva arribada als jutjats de la plaça Castilla. (Foto: EFE)
L'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa a la seva arribada als jutjats de la plaça Castilla. (Foto: EFE)
Madrid

L'Audiència Nacional investigarà Blesa i sis exconsellers per la comercialització de preferents

El jutge Andreu investigarà l'expresident de Caja Madrid i sis exconsellers de l'entitat, entre els quals hi ha Gerardo Díaz Ferrán per la comercialització de preferents, després d'admetre a tràmit una querella d'un empresari jubilat que va destinar 170.000 euros a aquests productes.

RedaccióActualitzat
El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu continua obrint noves investigacions al voltant de la gestió de l'antiga cúpula de Bankia. Ara ha decidit que investigarà l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa i sis exconsellers de l'entitat, entre els quals hi ha Gerardo Díaz Ferrán, ara a la presó, i un dels representants que el sindicat Comissions Obreres tenia al consell per la comercialització de preferents. El magistrat ha admès a tràmit una querella d'un empresari jubilat que va destinar 170.000 euros a aquests productes i que també va dirigida contra els que van ser els membres del Consell d'Administració de la Caixa, Gonzalo Martín Pascual, Jesús Pedroche, Rodolfo Benito, José Manuel Fernández Norniella i José María Arteta.

Andreu investigarà també l'expresident de Caja Madrid Finance Preferred, Carlos Stilianopoulos, i l'exvocal José Luis Sánchez Blázquez. Per contra, ha tornat a rebutjar actuar contra l'expresident de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) Julio Segura, perquè, diu, "no s'aprecia cap conducta punible" ja que "des del càrrec que ostentava no tenia la funció d'instar la persecució de delictes".

La querella reclamava al magistrat que exigís una fiança solidària per a tots ells de 221.000 euros  i, si no la feien efectiva, que acordés l'embargament dels seus béns per cobrir aquesta quantitat. Andreu ha fixat una vista per analitzar-ho, tot i que n'ho ha posat data.

El jutge demanarà, a més a més, que aquesta querella no s'acumuli a la causa iniciada per UPyD per la comercialització de preferents de Bankia, Caja Madrid i Bancaja ja que considera que els fets denunciats són diferents.
Anar al contingut