Investiguen els acompanyants de Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya
Els acompanyants de Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya

L'Audiència Nacional investiga els 4 acompanyants de Puigdemont per encobriment

Els dos mossos, l'historiador Josep Lluís Alay i l'amic personal de Puigdemont, Josep Maria Matamala, anaven al cotxe amb el president quan va ser detingut

Actualitzat

L'Audiència Nacional investiga ja les quatre persones que acompanyaven el president Carles Puigdemont quan va ser detingut.

El jutge de l'Audiència Nacional Diego de Egea ha admès la competència de la denúncia que va presentar la fiscalia contra els quatre acompanyants per un presumpte delicte d'encobriment. Es tracta de dos mossos d'esquadra, el professor Josep Lluís Alay i l'empresari i amic de Puigdemont Josep Maria Matamala.

La fiscalia va obrir una investigació de les 4 persones que acompanyaven Carles Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya.

 

En aquest sentit es van detenir els dos Mossos que l'acompanyaven quan ja havien tornat a Catalunya i també l'historiador i professor Josep Lluís Alay. L'únic que no va ser detingut perquè era a Alemanya, va ser l'amic personal de Puigdemont, Josep Maria Matamala.

A cap de poques hores, els dos agents i Josep Lluís Alay van ser alliberats després de declarar.

Les quatre persones investigades són les que viatjaven en el mateix vehicle que Carles Puigdemont quan va ser detingut en una àrea de servei a Alemanya, i se'ls acusa d'un presumpte delicte d'encobriment per haver ajudat el president a eludir la justícia.

 

 

Puigdemont viatjava des de Hèlsinki cap a Brussel·les quan es va reactivar l'euroordre de detenció contra ell i els exconsellers i l'exdiputada Marta Rovira, que han marxat a l'exili. El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena els ha processat per delictes de rebel·lió i malversació.

ARXIVAT A:
JudicialProcés catalàGovern empresonat
Anar al contingut