Madrid

L'Audiència Nacional investiga De Juana Chaos per un possible delicte d'enaltiment del terrorisme

El jutge de l'Audiència Nacional, Pablo Ruiz, ha obert una investigació a José Ignacio de Juana Chaos per un possible delicte d'enaltiment del terrorisme que hauria estat comès dissabte durant un acte convocat a Sant Sebastià pels moviments proamnistia i amb motiu de l'alliberament de De Juana Chaos. En aquest esdeveniment una dona va llegir en nom seu una carta, que és el que s'està investigant per esbrinar si el contingut és un enaltiment del terrorisme.

Actualitzat
El jutge ha adoptat aquesta decisió d'ofici i a través d'una providència on també ha acordat que s'investigui tot el relacionat amb aquest acte així com la identitat de la dona que va llegir la carta i de les persones que han convocat aquest homenatge per si també haguessin pogut concórrer en el mateix delicte.

A més, el jutge, que ha pres la decisió després d'obtenir els informes policials sobre l'acte, demana també informes a la Guàrdia Civil i a l'Ertzaintza i la remissió del text íntegre del que es va llegir en l'acte. En aquesta carta, De Juana Chaos hauria recordat els presos d'ETA i hauria criticat la política penitenciària del govern, a més de repetir consignes d'històrics d'ETA.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut