Celrà

L'Audiència Nacional investiga Celrà i la Seu d'Urgell per aprovar una moció en suport de la resolució independentista

La Guàrdia Civil considera que l'aprovació de la moció als plens d'aquests dos ajuntaments podria comportar delictes de rebel·lió i de sedició

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional ha obert diligències contra dos ajuntaments catalans per haver aprovat una moció en suport de la resolució independentista del Parlament. Es tracta dels Ajuntaments de Celrà i de la Seu d'Urgell. La Guàrdia Civil va obrir diligències contra aquests dos ajuntaments, quan, un cop admès a tràmit el recurs del govern espanyol, el Tribunal Constitucional va suspendre la resolució i va instar el govern i les institucions catalanes a no actuar en relació amb aquesta declaració.

La Guàrdia Civil ha considerat que l'aprovació de la moció als plens d'aquests dos ajuntaments, el dia 10 i 11, podria comportar delictes de rebel·lió i de sedició i l'Audiència Nacional ha admès a tràmit aquesta denúncia.

També estan en el punt de mira els ajuntaments de Girona, Sant Cugat del Vallés i Igualada. Tots tres han estat denunciats per la Fiscaliai no es descarta que l'Audiència Nacional també obri diligències en contra seu.

A la Seu d'Urgell no han rebut cap notificació i a Celrà han rebut un fax en què els demanen retirar la moció i els noms dels regidors que els van aprovar, que va ser per unanimitat, però diuen que no pensen immutar-se, segons ha explicat l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà,  de la CUP.

"Un cop hem començat la desconnexió amb l'administració espanyola, la seva justícia polititzada, etcètera, ens és ben igual el que ens digui i si pensen que aquests són els termes, ens hi sentim còmodes. No tenim cap problema perquè desobeirem qualsevol de les ordres que ens arribin."

Per Cornellà, un cop aprovada la moció, l'únic que ha canviat és el posicionament polític: "Estar completament d'acord amb la desconnexió de l'estat i la creació d'un nou país". L'alcalde de Celrà ha explicat que no és la primera vegada que els porten als jutjats i ha admès que els funcionaris han rebut pressions. En aquest sentit, sobre els treballadors públics ha dit:

"Han de fer el que creguin oportú i no els obliguem a desobeir. Ho farem polítics."

De tota manera, el ple de Celrà ja estava convocat abans de la prohibició.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut