Forcadell: "No vaig plorar per la sentència, sinó quan vaig veure escenes de violència"
Carme Forcadell, en una imatge d'arxiu quan era presidenta del Parlament (ACN)
Madrid

Forcadell i els 5 membres de la mesa, citats a declarar el 2 i 3 de novembre per rebel·lió

El tribunal ha admès els delictes demanats per fiscalia: sedició, malversació de fons públics i rebel·lió, però aquest es podria rebaixar a conspiració per a la rebel·lió

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha admès a tràmit la querella contra Forcadell i 5 membres de la mesa pels delictes pels quals els acusava la fiscalia aquest dillunsrebel·lió, sedició i malversació de fons públics.

La sala d'admissions ha nomenat el magistrat Pablo Llarena com a instructor de la causa, que haurà de decidir si cita els investigats i adopta mesures cautelars si finalment les demana el fiscal. 

La querella se centra en la decisió de la presidenta del Parlament i dels membres sobiranistes de la mesa d'acordar admetre a tràmit les lleis del referèndum i de transitorietat jurídica (el ple del 6 i 7 de setembre) i la resolució d'independència que es va aprovar divendres passat.

2 i 3 de novembre

Poca estona després d'anunciar-se l'admissió a tràmit, s'han fet públiques les dates que han d'anar a declarar: hauran d'anar-hi els dies 2 i 3 de novembre, és a dir, aquest dijous i aquest divendres, a les 9 del matí. La providència precisa que hi van com a investigats i que han d'anar-hi amb els respectius advocats.

Possible rebaixa de rebel·lió a conspiració per a la rebel·lió

En l'admissió de la querella, el Suprem ha precisat que durant la instrucció es veurà si els fets imputats constitueixen un delicte de rebel·lió o si ha d'aplicar el de "conspiració per a la rebel·lió":

 


Pendents de l'altra querella

Aquest dimarts l'Audiència Nacional també podria decidir si admet a tràmit la querella presentada contra el president Puigdemont i els 13 consellers, inclòs Santi Vila, que va dimitir abans de la declaració d'independència del Parlament.

Com que els membres del govern català han estat cessats en aplicació de l'article 155, els 14 han perdut la seva condició d'aforats davant el TSJC. En total hi ha 20 persones querellades, segons la fiscalia, per la seva participació en els últims dos anys en actes que van portar a la declaració d'independència.

Per tot plegat els demana una fiança conjunta de 6,2 milions d'euros i els adverteix que els detindran si no van a declarar quan els citi l'Audiència Nacional o el Suprem.

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut