Madrid

L'Audiència Nacional es declara incompetent per investigar les denúncies contra els controladors

El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha rebutjat investigar les denúncies de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) i de FACUA contra els controladors aeris per abandonar els seus llocs de feina a les portes del pont de la Puríssima. L'acció dels controladors va obligar a paralitzar l'espai aeri espanyol i va afectar milers de passatgers. Ismael Moreno considera que l'Audiència Nacional no té competències per portar el cas i l'ha enviat a la fiscalia de Madrid.

Actualitzat
El jutge de l'Audiència Nacional ha rebutjat l'admissió a tràmit de les denúncies de les organitzacions de consumidors. El magistrat argumenta que els delictes de sedició, abandonament de destí, fasedat documental i coaccions no són competència de l'Audiència Nacional. Per això, ha decidit derivar el procés a la fiscalia provincial de Madrid perquè és l'organisme que està tramitant les diligències de la investigació sobre l'actuació dels controladors.

De la seva banda, el fiscal en cap de l'Audiència Provincial de Madrid, Eduardo Esteban, ha assegurat que no veu "escabellat" que es demani l'embargament de béns dels controladors aeris. Això es podria fer en el marc de les diligències penals que s'obrin per la protesta que van dur a terme els dies 3 i 4 de desembre. La protesta, motivada per falta de personal segons els seus protagonistes, va obligar a tancar l'espai aeri espanyol, suspendre 2.710 vols i va afectar 600.000 passatgers. El govern espanyol va declarar l'estat d'alarma, que continua vigent fins al 15 de gener.

Les denúncies de les organitzacions de cosumidors estan dirigides contra la Unió Sindical de Controladors Aeris (USCA) i contra les persones que es demostri que van col·laborar o organitzar l'abandonament dels llocs de treball dels controladors.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut