La presentació del manifest "Per un final d'ETA sense impunitat" (EFE)
La presentació del manifest "Per un final d'ETA sense impunitat" (EFE)
Madrid

L'Audiència Nacional demana a França dades sobre l'arsenal d'ETA

La Fiscalia té interès per saber si les armes que s'entreguin poden servir per aportar informació sobre els 224 atemptats de l'organització que encara estan sense resoldre

Actualitzat

L'Audiència Nacional vol que França li doni les dades sobre l'arsenal d'armes que ETA té previst entregar aquest dissabte. La Fiscalia ha l'organisme ha demanat al jutge Eloy Velasco que tramiti una comissió rogatòria per tal de recollir informació sobre el material que ha d'entregar el grup armat.

La Fiscalia està interessada en conèixer el material que s'entregui per poder determinar si alguna de les armes forma part d'algun procediment obert contra ETA. De tota manera, les forces de seguretat tenen poques esperances que les armes que s'entreguin puguin servir per aportar informació sobre els 224 atemptats de l'organització que encara estan sense resoldre

Manifest per una "derrota política" d'ETA

Precisament, el Parlament basc ha aprovat aquest dijous una proposició per exigir a ETA el desarmament total, definitiu i verificable. Tots els grups de la cambra han donat suport a la proposició, excepte el PP, que reclama més contundència i que ETA demani perdó.

En la mateixa línia, el filòsof Fernando Savater ha presentat el manifest "Per un final d'ETA sense impunitat", que ha superat les 4.500 adhesions en les primeres 48 hores. El text rebutja que l'organització "canviï les armes de matar per les armes de mentir" i aposta per la "derrota política" d'ETA.

Entre els promotors del manifest hi ha l'expresidenta de la Fundació de Víctimes del Terrorisme Maite Pagazaurtundua; el socialista i antic militant d'ETA Teo Uriarte; l'exconseller del govern basc amb el PNB Joseba Arregi o la presidenta de Covite, Consuelo Ordóñez.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut