Seu de l'Audiència Nacional, a Madrid
Seu de l'Audiència Nacional, a Madrid
Madrid

L'Audiència Nacional declara complexa la causa contra Trapero i l'estira un any més

El Suprem ja va declarar complexa la causa que instrueix contra dirigents independentistes

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, que instrueix la causa per sedició i rebel·lió contra el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha declarat aquesta causa "complexa":

 


Aquesta declaració formal permet allargar la instrucció un any més, en concret, fins al 27 de març del 2019, tal com havia demanat la fiscalia fa quinze dies.

La jutge ho ha argumentat dient que cal examinar "abundant documentació":

"La present causa se segueix per diversos fets punibles, comesos al si d'una organització amb diverses implicacions personals, i estan pendent de rebre's determinats informes que impliquen l'examen d'abundant documentació."

La setmana passada el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ja va declarar complexa la causa que instrueix contra dirigents independentistes també acusats de sedició i rebel·lió.

Un cop es compleixi el termini fixat, les causes es podran tornar a allargar amb noves pròrrogues si la fiscalia ho demana i els jutges ho consideren convenient. Tot plegat podria allargar també la presó preventiva dels quatre líders empresonats.

 

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàGovern empresonat
Anar al contingut