Concentració de treballadors públics davant de la seu del Departament de Governació (Foto: ACN)
Concentració de treballadors públics davant de la seu del Departament de Governació (Foto: ACN)
Madrid

L'Audiència Nacional creu que la crisi no justifica la supressió de la paga extra amb efectes retroactius

El tribunal recorda que la paga extraordinària es genera dia a dia. Per tant, donat que l'extra es va pagar el 30 de juny i la norma no va entrar en vigor fins el 15 de juliol, el tribunal considera que es va generar el dret a cobrar la part proporcional a dues setmanes de treball.

RedaccióActualitzat
L'Audiència Nacional considera que la crisi econòmica no justificava la decisió del govern espanyol de suprimir la paga extra del personal laboral del sector públic amb efectes retroactius i rebat, així, els arguments esgrimits per l'Advocacia General de l'Estat, que intentava justificar amb la crisi aquesta mesura adoptada per l'executiu de Mariano Rajoy.

El tribunal recorda que la doctrina del Tribunal Suprem estableix que la paga extraordinària es genera dia a dia, tot i que es pagui al final de cada semestre. Per tant, en el cas en qüestió, donat que l'extra es va pagar el 30 de juny i la norma no va entrar en vigor fins el 15 de juliol, el tribunal considera que es va generar el dret a cobrar la part proporcional a dues setmanes de treball.

L'Audiència Nacional, que respon així un recurs presentat per diversos sindicats contra la direcció de la Companyia Espanyola de Tabac (Cetarsa), demana al Tribunal Constitucional que s'hi pronunciï.

En el seu recurs, els magistrats admeten que la situació actual, "altament inquietant i de dimensions extraordinàries, probablement justifiqui mesures restrictives de drets", però precisen que això "no obre la porta, sense més, que aquestes restriccions operin de manera retroactiva".

Anar al contingut