Oriol Pujol també haurà de declarar en relació amb la fortuna familiar
Oriol Pujol també haurà de declarar en relació amb la fortuna familiar
Madrid

L'Audiència Nacional cita a declarar Oriol, Marta i Mireia Pujol Ferrusola pels diners de l'avi

Tots tres compareixeran el 27 i 28 de març com a investigats per un presumpte delicte de blanqueig de capitals. Oriol Pujol és l'únic membre del clan que fins ara no estava imputat en aquesta causa.

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional ha citat a declarar nous membres de la família Pujol. Es tracta d'Oriol, Marta i Mireia Pujol Ferrusola. Marta i Mireia declararan el dilluns 27 de març i Oriol l'endemà dimarts. Ho faran a petició de la Fiscalia Anticorrupció, que investiga l'origen dels diners del seu avi. L'Audiència vol que compareguin com a investigats per un presumpte delicte de blanqueig de capitals. 

És la primera vegada que Oriol Pujol, exsecretari general de CDC, haurà de comparèixer per donar explicacions sobre l'origen del patrimoni familiar. És l'únic membre del clan que fins ara no estava imputat en aquesta causa.

La resolució de l'Audiència Nacional recorda que es desconeix d'on procedeixen els fons de la família i també remarca que tots els seus membres han declarat que no tenen comptes bancaris a l'estranger. Segons el jutge d'aquest cas, José de la Mata, tot plegat contribueix a la falta de justificació dels ingressos esmentats.

El jutge apunta que part d'aquests fons els distribueix Jordi Pujol Ferrusola entre tots els seus germans i la seva mare en quantitats iguals o similars i de manera simultànea. D'això, diu, tampoc en consta cap acreditació. La distribució d'aquests diners, assenyala la interlocutòria, es fa a través de transferències a comptes bancaris de tots i cadascún d'ells en la mateixa entitat bancària andorrana.

José de la Mata considera que les declaracions dels tres germans Pujol són "pertinents, necessàries i proporcionades de cara a la instrucció, per esbrinar els fets i els presumptes delictes".

Anar al contingut