Els treballadors de RTVV han exigit la reobertura del canal, que no s'ha pogut fer aquest 9 d'octubre per problemes econòmics i jurídics
Els treballadors de RTVV han exigit la reobertura del canal, que no s'ha pogut fer aquest 9 d'octubre per problemes econòmics i jurídics
Madrid

L'Audiència Nacional avala l'ERO de la Ràdiotelevisió Valenciana

Aquest tribunal argumenta que el tancament va ser "l'única sortida" a un projecte que considera "exhaurit" i que tenia una "situació econòmica calamitosa i una plantilla sobredimensionada"

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional considera justificat l'acomiadament col·lectiu de la Radiotelevisió Valenciana (RTVV). La sala social de l'alt tribunal ha desestimat la demanda presentada pel sindicat CGT contra l'ERO que va extingir els contractes de tota la plantilla, formada per més de 1.600 treballadors. A la demanda s'hi van adherir després cinc organitzacions sindicals més.

El tribunal considera en la sentència que el tancament de Canal 9 va ser "l'única sortida a un projecte exhaurit, amb un grup que travessava -segons el text- una situació econòmica calamitosa i una plantilla sobredimensionada".

La sentència -de 90 pàgines- assenyala que davant d'aquesta situació es va optar per una via, la supressió del servei, "que va suposar una esmena a la totalitat a la gestió privada dels seus responsables". Concreta que això suposa "reconèixer objectivament que no es va saber gestionar degudament per part dels seus responsables". Els treballadors hi pensen recórrer.

L'escrit de l'Audiència Nacional arriba en un moment en què el govern progressista de la Generalitat Valenciana vol recuperar el projecte d'una ràdio i televisió públiques per al País Valencià. 

♦ Puigdemont i Puig acorden la reciprocitat de les emissions de TV3 i Catalunya Ràdio i la nova RTVV

Anar al contingut