Madrid

L'Audiència Nacional autoritza Institucions Penitenciàries a controlar la salut de De Juana Chaos, que ha reprès la vaga de fam

L'Audiència Nacional ha autoritzat la Direcció General d'Institucions Penitenciàries a controlar l'estat de salut del pres d'ETA Iñaki de Juana Chaos, de nou en vaga de fam des de fa una setmana. Institucions Penitenciàries vol evitar, amb els controls mèdics, que empitjori la salut del pres, que va amenaçar de portar la seva protesta "fins al final". Això després de confirmar que el pres etarra té "diversos òrgans ressentits" per l'anterior vaga de fam durant la qual va estar més de dos mesos sense ingerir aliments. De Juana va començar una segona vaga de fam després que l'Audiència Nacional el condemnés a dotze anys de presó per les amenaces fetes en dos articles publicats al diari "Gara".

Actualitzat

Institucions Penitenciàries podrà controlar la salut del pres etarra, segons la resolució que ha dictat l'Audiència Nacional, que disposa que quan els facultatius ho considerin oportú podran realitzar "els controls que s'estimin necessaris per avaluar l'estat físic de l'intern, així com el seu ingrés en un centre hospitalari si ho consideren necessari".

Igualment, el tribunat també autoritza que De Juana Chaos comparteixi cel·la amb un altre pres que podria alertar de qualsevol incidència que hi pogués haver.

Institucions Penitenciàries ha explicat que després de la vaga de fam que De Juana va mantenir entre el 7 d'agost i el 8 d'octubre la salut del pres "s'ha deteriorat i té diversos òrgans ressentits". A més, han recordat que De Juana ja havia realitzat amb anterioritat altres vagues que l'han dut a tenir un estat de salut "delicat".

La decisió de la Direcció General d'Institucions Penitenciàries arriba una setmana després que l'històric dirigent del "comando Madrid" comencés la segona vaga de fam, un cop l'Audiència Nacional el va condemnar a dotze anys de presó per les amenaces fetes en dos articles publicats al diari "Gara". Institucions Penitenciàries han pres la decisió davant la negativa de De Juana a ser sotmès a exàmens mèdics per comprovar el seu estat de salut, ja que va amenaçar de portar la seva protesta "fins al final".

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut