L'Audiència Nacional autoritza el trasllat a un altre hospital De Juana pel deteriorament del seu estat

La sala penal de l'Audiència Nacional ha autoritzat que el militant d'ETA Juan Ignacio de Juana Chaos sigui traslladat a un altre centre hospitalari, si l'equip mèdic del centre on compleix condemna ho considera oportú. La fiscalia havia demanat amb "l'urgència més gran que sigui possible" que s'autoritzés el trasllat de l'etarra, que fa una vaga de fam des del 7 d'agost passat i està ingressat a l'Hospital Comarcal d'Algesires des del 19 de setembre.

Actualitzat
El fiscal considera que aquest centre no té recursos especialitzats suficients davant el deteriorament de la salut del reclús, cosa que suposa "un elevat risc per a la seva vida" a curt termini. De Juana reclama que legalment hauria de ser excarcerat, tot i que estava condemnat a quasi 3.000 anys.

El ministeri públic pretén garantir amb el trasllat i el tractament la presència del reclús al judici previst a l'Audiència Nacional pel pròxim dia 27, en què la fiscalia demanarà 96 anys de presó per amenaces terroristes a sis responsables de centres penitenciaris, realitzades en dos articles seus publicats al diari "Gara".

Tot i que l'etarra ha complert condemna per integració en organització terrorista, el fiscal considera que ha de tornar a ser jutjat per aquest delicte perquè "en lloc de deslligar-se de la banda criminal ETA i penedir-se dels múltiples crims comesos en el seu nom, va decidir que la presó era un marc nou en què poder exercir la seva militància".
Anar al contingut