Madrid

L'Audiència Nacional arxiva la causa del presumpte genocidi xinès al Tibet

La sala argumenta aquesta decisió en funció de tres criteris: els querellats no són espanyols, no resideixen habitualment a Espanya i no se'n va denegar l'extradició per part de les autoritats espanyoles

RedaccióActualitzat

Nous efectes de la reforma de la justícia universal aprovada fa tres mesos. El ple de la sala del penal de l'Audiència Nacional ha acordat aquest dilluns l'arxivament de la causa que seguia contra dos expresidents i sis exalts càrrecs del govern xinès per l'anomenat genocidi del Tibet. Per nou vots a favor i set en contra, el ple ha entès que, d'acord amb la reforma de la Llei de Justícia Universal, l'Estat espanyol no té jurisdicció per perseguir uns fets tipificats com a genocidi i lesa humanitat.

La sala argumenta aquesta decisió en funció de tres criteris: perquè els vuit querellats no són espanyols, perquè no resideixen habitualment a Espanya i perquè no se'n va denegar l'extradició per part de les autoritats espanyoles. En la mateixa línia s'ha acordat l'arxivament de la querella oberta al grup Falun Gong, un moviment espiritual.

Justament el genocidi al Tibet és un dels casos que s'apunten com a motiu perquè el govern del PP reformés de forma urgent la Llei de la Justícia Universal. Els dos casos arxivats aquest dilluns se sumen a altres efectes de l'entrada en vigor de la reforma, com l'alliberament de més de 50 tripulants de vaixells que transportaven droga atrapats en aigües internacionals.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut