Madrid

L'Audiència Nacional arxiva la causa contra els anarquistes detinguts per terrorisme en l'operació Pandora II

La jutge de l'operació Pandora II considera que no s'ha demostrat cap vincle amb el terrorisme o les organitzacions criminals

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional ha arxivat la causa contra nou activistes anarquistes detinguts pels Mossos d'Esquadra l'octubre passat, en l'anomenada operació Pandora II. La jutge Carmen Lamela assegura que les investigacions dels Mossos "s'han limitat a informar sobre reunions, viatges i visites a centres penitenciaris" i creu que no s'ha demostrat cap vincle amb el terrorisme o les organitzacions criminals. La fiscalia pot recórrer la decisió.

La magistrada els recrimina que no li han aportat el resultat de l'estudi dels documents i els ordinadors que van requisar als detinguts l'octubre de l'any passat, tot i els recordatoris que els ha fet durant aquest temps. També els retreu que no li hagin ni contestat l'últim recordatori.

En aquest cas, els Mossos van fer una desena d'escorcolls i detencions a Barcelona i Manresa, en llocs com l'Ateneu Llibertari de Sants i domicilis particulars de Gràcia, el Clot, Sant Andreu de Palomar i la capital del Bages.

La majoria dels detinguts van quedar en llibertat just després de declarar a l'Audiència Nacional.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut